Een begrip in de regio én online: Wando Parket

02 May 2018

Zoetermeers vloerenspecialist Wando Parket is al meer dan 40 jaar lang een begrip in de regio, maar miste nog één ding: online aanwezigheid. Om dit een handje te helpen, besloot eigenaar Peter Teunisse een Bouwklaar-pakket af te nemen bij MKB ClickService. Nu kan ook zijn online doelgroep hem makkelijk vinden en kennismaken met de kwaliteit van Wando! Reden genoeg voor ons om, onder het genot van een lekkere lunch, de goede resultaten te bespreken.

Hét parketbedrijf van Zuid-Holland

Wando Parket is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar een bekende naam in de omgeving is. “Wando is voor de regio Zoetermeer gewoon hét parketbedrijf,” zo vertelt Peter. Ieder welbekend bedrijf is natuurlijk ergens begonnen. Voor Wando was dit in de vorm van een doe-het-zelfzaak met een zagerij en machineverhuur. Toen op een gegeven moment de vraag naar houten vloeren de kop opdeed, was de beslissing niet moeilijk om te maken. “Het was leuk, het verdiende geld en we hadden de apparaten ervoor staan.” Na een verhuizing naar een nieuwe locatie was de overstap naar volwaardig parketbedrijf echt gemaakt. En de rest is geschiedenis!

Dat Wando Parket een ware parketspecialist is, blijkt wel uit de talloze projecten die bijvoorbeeld op de Facebook-pagina voorbijkomen. Het gaat niet zomaar om standaard vloeren, maar ook om bijzonder werk zoals visgraatvloeren, mozaïeken en traprenovaties. Wando wordt nog wel eens “beschuldigd van vakwerk”, en dat is meer dan terecht.

Online zaakjes op orde

Vorig jaar heeft Peter het bedrijf officieel van zijn vader overgenomen. Dankzij de ruime naamsbekendheid – en natuurlijk Peter’s eigen ervaring, enthousiasme en vakmanschap (“Ik wil met m’n klauwen in ’t kit zitten!”) – was er aan klussen niet bepaald gebrek. Het viel Peter alleen op dat er door de jaren heen enigszins een generatiekloof was ontstaan.

“Waar de oudere garde Wando aanmerkt als zijnde hét parketbedrijf, is de jonge generatie Google-afhankelijk,” zo vertelt hij. “Ik moest zorgen dat we wat online naam kregen. En daar sloten jullie heel goed bij aan op dat moment.”

Meer dan 85% conversie

Wando Parket is aangesloten bij Bouwklaar; ons online platform waarbij wij vakmannen en particulieren samenbrengen. Peter heeft hiervoor gekozen omdat dit de beste manier was om klanten in zijn regio te bereiken, zonder dat hier torenhoge kosten aan zitten. “Daar steken jullie met kop en schouders bovenuit.”

Wando Parket heeft op het moment een conversiepercentage van 85-90%. Dat is behoorlijk hoog en zegt veel over de kwaliteit van het werk. Want een lead is één ding, maar de klant daadwerkelijk binnenhalen is uiteindelijk echt aan de vakman. Gelukkig blijkt ook dat voor Peter in bijna alle gevallen geen probleem.

Een vrolijke vakspecialist

Zo hoogwaardig als de kwaliteit van het product is, zo laagdrempelig is de service bij Wando Parket. Die combinatie zorgt ervoor dat Peter bijna alle leads die hij binnenkrijgt kan verzilveren. Hij vertrekt bovendien met een hele open instelling richting de klanten die wij hem aanleveren. “Als de vrolijke noot binnenkomt, een beetje grapjes maakt en weer vrolijk lachend de deur uitloopt… Dan zie ik ’t wel! Service is wat verkoopt.”

Het is zeker te merken dat Peter hart heeft voor de zaak. “Niets is zo leuk als zelf iets maken. Of je nou een website maakt, een trap maakt of een goede koffie kunt zetten. Als je iets doet wat je niet leuk vindt, ga je het niet volhouden.”

 

Het mag duidelijk zijn: Wando Parket mag zich met recht dé parketspecialist noemen, zowel in de regio Zoetermeer als online. Wij zijn blij dat wij zo’n vakman onder de aandacht hebben kunnen brengen bij particulieren en hem aan nóg meer klussen mogen helpen.