Een digitale donatie aan een buitengewone basisschool

17 October 2018

Met een tablet werken is leuk én leerzaam. Dat begrijpen de online marketing en het onderwijs beide maar al te goed. Daarom vinden wij van MKB ClickService het belangrijk dat leerlingen overal kunnen profiteren van dit toffe, handige leermiddel. Wij hebben tablets in overvloed en de stap om deze aan een school te doneren was dan ook al snel gemaakt.

Spelenderwijs, online leren

Ons oog viel op buitengewone basisschool De Brug in Erpe, België (het land van ons hoofdkantoor), een lagere school voor kleuters en kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) en normale begaafdheid. In de klassen op deze school staat het zogeheten ‘blended learning’ centraal: een combinatie van offline en online leren. En dat is precies waar tablets zo goed van pas komen.

Wat kun je nu immers niet op een tablet doen? Rekensommen uitrekenen, taalvragen beantwoorden, topografie of vocabulaire oefenen, informatie opzoeken… Gewoon normale leerstof, maar dan een stuk interactiever en interessanter gemaakt. En ook nog eens modern, dus extra nuttig: in het dagelijks leven doen wij dit soort dingen toch ook digitaal en allang niet meer met pen en papier? Door – individueel of samen – te werken met tablets worden de leerlingen op speelse wijze zelfstandig én wegwijs in de digitale wereld.

Daarnaast zorgen de tablets voor een stukje vertier en ontspanning. School moet tenslotte leuk zijn! Het is dan ook niet alleen het leren dat de tablets zo mooi maakt. Leerlingen, in het bijzonder leerlingen met ASS, hebben soms nu eenmaal een moment nodig om tot rust te komen. Even een game spelen of video bekijken op de tablet is dan een ideale uitkomst.

Tenslotte ondervinden ook leerkrachten profijt van tablets. Lessen voorbereiden? Data makkelijk bijhouden? Video’s en andere informatie snel opzoeken? Het kan allemaal!

Veel (leer)plezier!

Hoewel tablets dus uitermate handige tools zijn binnen het onderwijs, is er lang niet op alle scholen voldoende budget om iedereen hiervan te voorzien. Zonde! Als wij daar met een bescheiden bijdrage een verandering, hoe klein ook, kunnen brengen, dan doen wij dat natuurlijk graag.

Wij hopen dat onze donatie de leerlingen en leerkrachten van De Brug veel (leer)plezier zal bezorgen!