Een duwtje in de rug bij Metsemakers Starmans Party Catering

23 January 2019

Een bedrijf overnemen, succesvol houden en zelfs uitbreiden, dat is geen gemakkelijke klus. Toch is Peter Starmans Sr. van Metsemakers Starmans Party Catering te Herten, Limburg erin geslaagd. Ruim 30 jaar geleden nam hij het bedrijf, dat al sinds 1926 bestond, over als gecombineerde slagerij en cateringbedrijf. Dankzij de hoge kwaliteit, complete service en met een duwtje in de rug door de website en campagne via MKB ClickService haalt Peter ook van buiten de regio Roermond klanten binnen. “Ik kom tegenwoordig verder dan Roermond, en dat komt door de website.”

Van slagerij naar cateringbedrijf

Van beroep was Peter slager. Het besluit om slagerij Metsemakers 30 jaar geleden over te nemen, was dus geen vreemde keuze. Het bedrijf had al een aardige historie en daarmee naamsbekendheid, en met zijn achtergrond kon Peter de kwaliteit nog steeds hoog houden. “Wij waren een van de grootste slagerijen hier in de regio,” zo vertelt hij, “maar toen had ik al goed in de gaten dat op den duur de supermarkten het zouden winnen van de slagerijen. Toen zijn we tegelijk meteen begonnen met het cateringbedrijf, zij het heel eenvoudig.” Zo speelde Peter goed in op de veranderingen, wat een verstandige keuze bleek.

“Wij waren geen goedkope slager, we waren juist een duurdere slager. Op den duur liep de omzet terug. In juni 2012 hebben wij de slagerij gesloten. Sindsdien zijn we alleen nog een cateringbedrijf.” Geen gemakkelijke beslissing, maar wel een die uiteindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen.

“We begonnen met hele kleine partijtjes. Koude buffetten voor 6 à 10 personen. Op een gegeven moment ben ik me gaan focussen op bedrijven.” Peter legt uit dat dat zowel grote als kleine partijen kunnen zijn. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd? “Ik vind als je het grote neemt, dan moet je het kleine ook nemen. Zo is dat begonnen en zo groeit dat uit.”

Business Center Roerpoort en Kasteel Aerwinkel

Tegelijkertijd met de overstap naar cateringbedrijf, werd er in Roermond het Business Center Roerpoort afgebouwd: een gebouw met ruimte voor meer dan 100 bedrijven. Peter kwam vrijwel aan het begin met de eigenaar in contact en is de samenwerking aangegaan. “Wij faciliteren de vergaderzalen en de brasserie waar mensen komen eten tussen de middag.”

Daarnaast is Metsemakers de exclusieve cateraar van Kasteel Aerwinkel, een sprookjesachtige locatie (“Een van de mooiste stukjes van Midden-Limburg!”, aldus Peter) voor bruiloften, feesten, vergaderingen en meer. Een plezier om daar te mogen cateren, zo vertelt Peter. “Alles wat met het kasteel te maken heeft, vind ik het leukste van het werk.”

Een totaalpakket aan topkwaliteit

Bedrijfscatering is dus de absolute hoofdmoot van het bedrijf. Daarbij kan het gaan om lunches, recepties, feesten, vergaderzalen, communies en ga zo maar verder. Het bedrijf levert namelijk catering in alle soorten en maten. Koude en/of warme buffetten, schotels, borrelhapjes, belegde broodjes, zelfs trends zoals finger food passeren de revue. Vanwege zijn passie voor het slagersvak is Peter te allen tijde toegewijd aan de kwaliteit van het product en de service.

“Wij maken alles zelf, we kopen eigenlijk niks in. Zo zal het ook wel blijven. Je blijft toch slager!” Daarnaast vindt Peter het belangrijk goede service te bieden. Vandaar dat het cateringbedrijf het complete pakket voor de klant regelt. “Wij bezorgen, halen weer op, leveren personeel, borden en bestek erbij, tafels, alles. En we doen de vaat. Ik heb een vrij grote afwaskeuken, dat is makkelijker en hygiënischer. Zelfs wat we schoon terug krijgen, wassen we toch nog een keer af. Dat doen wij ook bij de kleine partijtjes. Dus als mensen thuis één statafel nodig hebben, dan leveren wij één statafel erbij.”

Met recht dus dat Metsemakers Starmans Party Catering zo’n goede naam heeft opgebouwd. Een belegd broodje bestellen kan bij menig bedrijf wel, maar een echt kwaliteitsproduct dat ook nog eens met topservice geleverd wordt? Om een puntje aan te zuigen!

Het werkgebied uitbreiden

Eerder bleek al dat succesvolle ondernemingen nog steeds baat kunnen hebben bij online marketing. In het geval van Metsemakers zien we dit in het feit dat klanten van ver hem nu ook vinden en inschakelen.

“Als ik verder weg ga voor een opdracht, vraag ik vaak hoe mensen bij ons terecht zijn gekomen. Dat is toch wel allemaal via internet. Ik kom tegenwoordig veel verder dan Roermond, en dat komt door de website.”

In de toekomst blijven wij ons steentje bijdragen. Peter is zich namelijk aan het richten op catering bij uitvaarten, een vrij nieuw concept. En iets nieuws laten aanslaan vereist enig werk. Vandaar dat wij ons graag inzetten om de website en de campagne daarop af te stemmen om de online vindbaarheid voor deze dienst te vergroten. Zo blijft de dienstverlening up-to-date en dus zo efficiënt mogelijk!