Een kerstcadeau aan Stichting Pulse

22 December 2017

Wij van MKB ClickService geven graag iets aan een goed doel. Het is immers fijn om anderen een cadeau te geven dat zij goed kunnen gebruiken. Wij klopten aan bij Stichting Pulse in IJsselstein met de vraag of zij ons hiermee kunnen helpen.

Waarom Stichting Pulse?

De medewerkers en vrijwilligers van Stichting Pulse zetten zich dagelijks in om de wijk voor iedere bewoner fijn en veilig te houden. In samenspraak met de bewoners wordt nagedacht over activiteiten en initiatieven die bijdragen aan sociale participatie en een gevoel van saamhorigheid. Er bestaan speciale programma’s voor bijvoorbeeld ouderen, jongeren, taalondersteuning voor migranten en administratieve ondersteuning. Initiatieven vanuit bewoners worden met enthousiasme gefaciliteerd en gecoördineerd en mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen bij hen terecht.

Wij hebben bewondering voor de manier waarop Pulse zich inzet voor iedere bewoner. En omdat wij het kerstgevoel in onze bol hebben, doneren wij de stichting 10 tablets die zij vervolgens kunnen verstrekken aan mensen die deze goed kunnen gebruiken.

De ontvangers

Bij Stichting Pulse zijn maar liefst 400 vrijwilligers aangesloten. Hierdoor beschikt de stichting over een groot netwerk. Suzanne van Stichting Pulse geeft aan dat het dan ook niet lang duurde tot de organisatie goede bestemmingen vond voor de tablets: “Wij ondersteunen bijvoorbeeld een alleenstaande moeder met een migrantenafkomst met 4 kinderen. Zij kunnen de tablet goed gebruiken voor het maken van huiswerk. Wij zullen ook een taal-app op de tablet zetten, zodat zij de Nederlandse taal kunnen oefenen.”

Een andere plek waar de tablets goed gebruikt kunnen worden is de groep voor taalondersteuning. “Ook bij de taallessen gebruiken wij graag taal-apps. Zo kunnen de kinderen de taal oefenen als er even geen gezamenlijke begeleiding is.”

 

2 tablets worden gedoneerd aan een andere organisatie. De BOKA is een plek in IJsselstein waar mensen terecht kunnen die (tijdelijk) geen dak boven hun hoofd hebben. “Mensen komen en gaan hier, waardoor veel verschillende mensen van de tablet gebruik zullen maken. Migranten kunnen er tijdens hun tijdelijke verblijf via de eerdergenoemde taal-app de Nederlandse taal leren.”

In de toekomst worden ook tablets ingezet voor het nog op te starten budgetcafé. Het wordt opgezet voor mensen uit de gemeente IJsselstein die financiële problemen hebben, of hulp nodig hebben bij het voeren van een goede administratie. “Zij kunnen dan een app gebruiken om overzicht te scheppen in hun financiën.”

Een mooi cadeau

De medewerkers van de stichting waren enorm blij en dankbaar voor de tablets. “Wij zijn geheel afhankelijk van de financiële steun van overheden en fondsen. De stichting draait bovendien voornamelijk op vrijwilligers. Het is dan heel bijzonder om zo een mooi cadeau te ontvangen. De stichtingen en de betrokken buurtbewoners kunnen de tablets erg goed gebruiken voor de taallessen en als dagelijks hulpmiddel”. En wij zijn op onze beurt weer heel blij met de mooie grote bos bloemen die Stichting Pulse ons gaf.

Wij hopen veel mensen blij te maken met de donatie. Wij wensen Suzanne en alle andere medewerkers en vrijwilligers van Stichting Pulse veel succes én plezier met de tablets!