Een warm onthaal bij Hotel Gasterij Smeets

11 July 2018

Laagdrempelig, gezellig, huiselijk: zo is Hotel Gasterij Smeets het best te omschrijven. Het hotel is makkelijk te bereiken door de gunstige ligging, maar ook makkelijk te vinden dankzij de website. René Smeets is al jarenlang trouwe klant bij ons en heeft ons na een periodieke evaluatie beloond met een dikke 10! Maasbracht is een aardig stukje rijden, maar voor zo’n tevreden klant doen wij dit met alle plezier.

Genieten van de stilte

Hotel Gasterij Smeets ligt in een rustige woonwijk van het pittoreske havenstadje Maasbracht. Bij aankomst speelt tegenover het gebouw een groepje heren een potje petanque. Er is geen wolkje aan de lucht en een aantal vogels fluiten een vrolijke melodie. Ondanks de goede bereikbaarheid, is het karakteristieke geraas van de snelweg ver te zoeken. Het lijkt wel een oase van rust – ideaal voor een overnachting na een avondje uit, een lange werkweek of gewoon een vakantie. Dat is ook te merken in de tuin van het hotel, waar we onder een knikarmscherm met eigenaar René om de tafel gaan zitten.

“Soms zit je hier ’s avonds buiten, rond een uur of 9 à 10, als de vogeltjes stil zijn. Dan hoor je helemaal niets, écht niets – het is doodstil. Je zit dan gewoon te genieten van de stilte.”

Dat Maasbracht zich in een stille omgeving bevindt, betekent overigens niet dat er in de buurt niets te beleven valt. In het dorp zelf vindt u bijvoorbeeld Restaurant Da Vinci, waarvoor gasten van heinde en verre komen voor een diner van Michelin-kwaliteit. Of wat dacht u van de Designer Outlet Roermond, op slechts een kleine afstand rijden? Ook wandel- en fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de diverse routes door de omliggende natuur. Niet zo vreemd dus dat Hotel Gasterij Smeets al jarenlang allerlei publiek over de vloer krijgt – van dagjesmensen tot zakelijke gasten die regelmatig terugkeren.

Hotel met historie

Die klandizie is ooit ergens begonnen. Hotel Gasterij Smeets bestaat al jaren en jaren, en door die jaren heen is het klantenbestand behoorlijk veranderd. Het hotel is daarmee meegegroeid. Waar er om te beginnen slechts 2 kamers waren, telt het uitgebreide pand tegenwoordig maar liefst 12 kamers in diverse segmenten: van grote hotelkamers met ensuite tot gezellige pensionkamers met gedeelde ruimtes.

Mettertijd heeft René ook de doelgroep zien veranderen. “Vroeger zaten we alleen maar vol met bedrijven; monteurs, vertegenwoordigers, van alles.” Niet zo vreemd, gezien het feit dat er in de omgeving veel industriële projecten hebben plaatsgevonden – zoals de aanleg van de A73, de baggerij, en werk in de nabijgelegen elektriciteitscentrale. Tegenwoordig zijn er meer gasten die voor de omgeving komen, zoals de hierboven beschreven bezienswaardigheden en activiteiten. “Op een gegeven moment is dat gewoon vanzelf gekomen.”

“Alles wat daar slaapt, slaapt hier niet”

De rest van de omgeving is ook in de veranderingen meegegaan. Waar Hotel Gasterij Smeets vroeger zo’n beetje een monopolie had op overnachtingen in de regio, is dat nu wel anders. Bed & breakfasts schieten als paddenstoelen uit de grond en 4-sterrenhotels gooien hun prijs omlaag. “Zo moet je wel steeds dingen doen om een beetje in the picture te blijven.” Uitbreiden is voor René niet meer rendabel, maar er zijn andere manieren om het hoofd boven water te houden.

Een complete beleving

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de klantbeleving. En wat dat betreft zit René absoluut goed. Hij biedt zijn klanten nét dat beetje extra service. “Je wilt iets hebben wat bijna niemand heeft,” vertelt hij. Zo zijn er voor zakelijke klanten afspraken met een aantal restaurants in het dorp. “Gasten kunnen daar eten, op rekening. Ik maak dan de factuur naar het bedrijf toe.” Ook vindt René het geen enkel probleem om gasten heen en weer te chauffeuren. In een luxe Bentley zet hij gasten af en haalt hij ze weer op. “Dat vinden ze geweldig! Dat is echt een toegevoegde waarde.” Bij een diner bij Da Vinci zit hier zelfs een welkomstdrankje bij inbegrepen en kunnen gasten desgewenst door de eigenaar van het restaurant met een gerestaureerd Volkswagen-busje worden teruggereden.

Bij Hotel Gasterij Smeets is het dus prettig én ook nog eens gezellig verblijven. Dat is terug te merken in de huiselijke sfeer die er hangt. ”Hier praat iedereen met iedereen,” zo vervolgt René. “En wij zitten hier ’s avonds met onze gasten, drinken een biertje mee. Wij vinden het leuk en doen alles zelf – ontbijt, de boodschappen, de boekhouding, de kamers, de reserveringen. We doen het gewoon lekker met z’n tweetjes.” Dat geeft een verblijf bij Smeets een persoonlijk tintje.

“Ik ben overal bij”

De naamsbekendheid en de trouwe klanten zijn ook deels de danken aan het feit dat René flink netwerkt. Zo is hij aangesloten bij allerhande verenigingen: Maasgouw Ondernemers, Horeca Nederland, Vrienden op de Fiets, Fietsers Welkom, Landelijk Fietsplatform… Daarnaast kunnen potentiële gasten op verschillende manieren boeken: rechtstreeks of via boekingssites zoals Booking.com, Expedia, HotelSpecials en HRS.

Dat niet alleen – René zelf is ook overal en nergens te vinden. “Als er maar ergens iets te doen is. Ik ga overal heen om met mensen te kletsen. Iedereen kent me en iedereen kent mijn bedrijf hier in Midden-Limburg.”

Online indruk maken

Als laatste doet René aan een stukje online marketing met de hulp van MKB ClickService. Door dit uit te besteden, kan hij zich gewoon blijven richten op zijn eigen taken. Mocht er toch een keer iets zijn, dan verloopt alles zó soepel dat wij volgens René een hoog cijfer verdienen: een 10! “Ik heb jullie eigenlijk nooit nodig,” grapt René, “Als er eens een keer iets op de website veranderd moet worden of als ik een probleem heb, nou ja, dan hoef ik maar te bellen. Ik ben al lang bij jullie, al een jaar of 15.”

Het grote voordeel van een eigen website ten opzichte van boekingssites, is dat mensen rechtstreeks kunnen boeken. Dat scheelt een tussenpersoon, wat fijn is voor zowel gast als host. Bovendien is een website een online visitekaartje. En dat visitekaartje weerspiegelt in het geval van Hotel Gasterij Smeets goed wat mensen mogen verwachten, met duidelijke informatie, mooie foto’s en een 360° virtuele rondleiding. Wij zijn blij dat wij hierin een positieve rol mogen spelen.

Ontdek zelf de gastvrijheid van Hotel Gasterij Smeets! De website vindt u hier en het hotel zelf is gelegen aan de Kerkstraat 34 te Maasbracht.