Jan Vreugdenhil Onderhoud en Reparatie: business in het Westland

30 January 2019

Hebt u een agrarisch bedrijf of een bouwbedrijf? Dan hebt u vast grondverzetmachines in gebruik. En hoe vervelend is het als een van deze machines het begeeft? Jan en Sandra Vreugdenhil runnen samen Jan Vreugdenhil Onderhoud en Reparatie. Zij ontfermen zich dagelijks over allerlei grote en kleine machines. Zij op kantoor, hij op de werkplaats. Wij reisden af naar De Lier om hen te vragen naar de dagelijkse werkzaamheden en de samenwerking met MKB ClickService: “Ik sta bovenaan!”

Een vliegende start

Vanuit een achtergrond als monteur van bedrijfswagens maakte Jan Vreugdenhil in 2008 de overstap naar een eigen onderneming. Vreugdenhil Onderhoud en Reparatie richtte zich aanvankelijk dan ook op zowel machines als vrachtwagens. Met een busje, in feite een ‘mobiele werkplaats’, kwam Jan op locatie om de machine of vrachtwagen te repareren. Na een jaar kreeg het echtpaar de kans een pand te betrekken. Reparaties op locatie voert Jan sindsdien alleen nog uit bij noodgevallen. Het pand werd echter al snel te klein: “Dankzij mijn netwerk liepen de zaken meteen al vrij goed. We groeiden dus al snel uit het pand. Toen het huidige pand op ons pad kwam, was dit dus een aanbod dat ik eigenlijk niet kon weigeren,” aldus Jan.

In de loop van de jaren zijn de Vreugdenhils zich exclusief gaan richten op machines, niet langer op vrachtwagens. Machines zoals sjofels en graafmachines passeren dagelijks de revue. Dankzij hun ligging middenin het Westland zijn veel van de klanten actief in de tuinderij. Bloementelers, hoveniers, glastuinbouwers, zelfs asbestbedrijven: ze weten Vreugdenhil te vinden.

Komatsu Utility

Sinds ruim een jaar zijn de Vreugdenhils officieel dealer van de machines van Komatsu. Men kan terecht voor de kleinere machines van deze oorspronkelijk Japanse fabrikant. Op deze manier biedt Jan Vreugdenhil Onderhoud en Reparatie een totaalservice: verkoop, reparatie en onderhoud van een breed scala aan machines. En de zaken gaan goed; er wordt zelfs langzaamaan gezocht naar een tweede monteur!

Een aangename verrassing

De landingspagina’s die wij in 2015 maakten voor Vreugdenhil leverden direct al aanvragen op, hoewel sommige uit onverwachte hoek: “Al snel kreeg ik een aanvraag vanuit de Maasvlakte. Of ik wilde assisteren bij het lossen van een gigantische lading machines uit Afrika. Dat was een verrassing, eigenlijk heel leuk om te doen,” legt Jan uit.

Al met al zijn de Vreugdenhils zeer te spreken over de samenwerking met MKB ClickService. “Het contact is super: laagdrempelig, jullie nemen veel initiatief. Ook kunnen wij onszelf gemakkelijk vinden in Google en staan wij zelfs bovenaan!”

Het is voor ons erg leuk om te zien hoe kleinschalige ondernemingen in korte tijd enorm kunnen groeien. Wij wensen Jan en Sandra dan ook veel succes en plezier bij het verder opbouwen van hun mooie bedrijf – en het vinden van een nieuwe collega!