Ondernemen en leven in een feestjesbubbel

09 September 2019

Al ruim 25 jaar verzorgt Berbar kinderfeestjes en workshops voor jong en oud. Sinds 2002 is Berbar klant en na 17 jaar nog steeds dik tevreden met de dienstverlening “laatst nog gaf een klant aan dat hij op Google gezocht had naar kinderfeestjes en zo via een advertentie op de website was gekomen, dat leek hem wel leuk en hij heeft gelijk geboekt.” Wij vinden het bijzonder en zijn dankbaar dat wij zulke trouwe klanten hebben. Wij zijn natuurlijk benieuwd wat het succes is van Berbar en de lange trouwe samenwerking. Tijd voor een persoonlijk bezoekje en een interview om ze in het zonnetje te zetten.

Hoe het allemaal begon

Mevrouw Berendts en haar echtgenoot komen beiden uit het onderwijs. Na een verhuizing bleek hat lastig voor haar om een nieuwe baan te vinden, ook al heeft ze elk denkbaar papiertje en diploma voor het onderwijs op zak. Gelukkig had haar man wel een baan en was zij in de gelegenheid rustig na te denken over haar toekomst. Ze wilde toch graag iets voor kinderen blijven doen en uiteindelijk vroeg zij zich af “Kun je met 5 Gulden een eigen bedrijf starten, als je geen hoge eisen hebt qua eigen inkomen?”.

Ze besloot de proef op de som te nemen en heeft voor 5 gulden aan materiaal gekocht, is daarmee gaan knutselen en verkocht het resultaat aan diverse winkels in Ede. En dat groeide binnen de kortste keren uit naar iets moois. Het begon allemaal met kruidenzakjes met mooie tekeningen er op en dat liep prima, zo goed eigenlijk, dat zij bedacht dat het slimmer zou zijn om een eigen winkel te starten. Het geluk wilde dat er tegenover de basisschool, waar haar man las gaf en haar kinderen op school zaten, een winkel vrij kwam. Zij besloot het te huren en haar assortiment uit te breiden met allerlei knutseldingen.

De overstap naar kinderfeestjes

Op een dag zei een vrouw in haar winkel “Ik kan wel janken, morgen organiseer ik een kinderfeestje en ik weet niet wat ik met ze moet doen. Vorig jaar hebben ze mijn huis heel erg vies gemaakt en dat wil ik niet meer”. Weet je wat, besloot mevrouw Berendts, ze mag ze morgen uit school hierheen brengen, dan ga ik met ze knutselen en dan brengt ze daarna de kinderen vanuit hier weer naar huis. Het bleek beregezellig en een nieuw concept was geboren. Andere ouders hoorden hiervan en wilden dit ook, het liep als een trein. Al gauw kwamen er verschillende soorten feestjes en werden de activiteiten uitgebreider. Ideaal volgens Berendts, zij is gek op werken met kindjes en zo kon ze weer aan de slag met wat ze het liefste doet.

Nog meer uitbreiding

Toen Berendts met een standje op een beurs had gestaan was zij opgevallen bij de organisatie en vroegen zij haar om het jaar daarop de kindjes te vermaken. Zo konden de ouders de kindjes achterlaten bij ‘het animatieteam’ en zelf rustig en ongestoord de beurs bezoeken. Ideaal volgens de organisatie, maar ook hard werken aldus Berendts. 10 dagen lang stond Berendts met een aantal andere dames van vroeg in de ochtend tot sluitingstijd op de beurs “niet alleen heel gezellig, maar je loopt er ook anderen tegen het lijf die vragen of ik dat ook bij hun bedrijf wil komen doen?” En zo kwam van het een het ander. Berbar werd gevraagd voor openingen, beurzen en personeelsfeestjes. “Zo kunnen ouders die geen oppas kunnen regelen alsnog naar het evenement en kunnen ze de kindjes bij ons achterlaten.” Berendts bakt koekjes en de kinderen kunnen timmeren, knutselen en schilderen. “Dat vind ik het allerleukste om te doen, feestjes met de kinderen.”

Improvise, adjust and overcome

Helaas heeft Berendts de winkel in Ede moeten verlaten, dat was een tegenslag. Er kwam een nieuwe eigenaar en die wilde de winkel voor zichzelf gaan gebruiken. Gelukkig was de nieuwe eigenaar iemand met verstand van vastgoed en was hij bereid ze een handje te helpen iets nieuws te vinden. Hun oog viel uiteindelijk op een oude woonboerderij uit eind 18e eeuw in Bennekom. Hierdoor konden ze geen winkel meer hebben, maar dat vind ze eigenlijk wel prettig. “Nu kan ik mij helemaal focussen op de feestjes, beurzen en evenementen. Dan heb ik het alleen maar nog meer naar mijn zin met de kindjes” Zij zijn nu werkzaam in de regio van Apeldoorn tot Arnhem en staan goed bekend in het gebied. Hierdoor was verhuizen naar de nieuwe locatie in Bennekom dan ook geen enkel probleem.

Vlak na de verhuizing kwam de crisis en dit soort kinderfeestjes hoort wel echt bij de luxeartikelen, aldus Berendts. Toen is zij noodgedwongen weer even terug in het onderwijs gaan werken. “Gelukkig mocht ik daar handvaardigheid geven, dus alles viel weer op zijn plek”. Maar die vreugde was van tijdelijke aard. Er is veel veranderd in het onderwijs en vooral de hoeveelheid extra administratie en rompslomp beviel Berendts niet. De crisis ging voorbij, de vraag naar kinderfeestjes steeg weer en zij stortte zich weer volledig in het werk waar ze het meeste voldoening uit haalt. “Je leeft gewoon in feestjesland!” Ook haar man vond het na 41 jaar welletjes geweest in het onderwijs en ging met vervroegd pensioen. Nu helpt hij mee bij het organiseren van de feestjes en vormen zij een team. “Na al die jaren in het onderwijs, is hetgeen waar ik altijd van gedroomd heb nu mijn baan”. Sinds die tijd is alles een avontuur geworden. Zo kwamen er bezoeken aan buitenlandse beurzen, hebben ze 3 kinderboeken gemaakt en zijn ze aanwezig op verschillende grote evenementen. Ze vinden het zo leuk dat ze nog lang niet denken aan stoppen en ook wij hopen dat zij nog lang kunnen doen waar ze gelukkig van worden.

17 jaar samenwerking zonder zorgen

Het gaat vanaf de start al gelijk heel goed met Berbar, maar lang niet alles is vanzelf gegaan. Er zijn flinke hobbels overwonnen en zoals bij elke goede onderneming staat hard werken en het leveren van kwaliteit aan de wieg van het succes. Vanaf de opkomst van het internet hebben wij daar een handje aan mogen meehelpen. “Toen ik met jullie contact kwam was internet nog nieuw en ik had geen idee wat een website was”.

Wij voorzagen Berbar van een nieuwe computer en een website. “De ontwikkelingen gingen zo snel toen dat ondanks een computercursus ik een keer ben afgehaakt. Ik had het te druk met feestjes om alles bij te houden”. Voorheen maakte zij gebruik van een student voor uitleg, maar dat beviel niet zo. De overstap naar onze dienstverlening beviel gelijk goed. “Het luxe van jullie is dat als ik een probleem had met mijn computer, dan belde ik jullie op en kreeg een heldere beknopte uitleg die ik snapte. En als ik zeg dat ik het helemaal niet meer zie zitten dan komen jullie langs…geweldig!

Naast de website verzorgen wij ook de Google advertentiecampagnes voor Berbar. Vroeger adverteerde mevrouw via het plaatselijke krantje en dat werkte goed, maar zij realiseerde zich dat tegenwoordig mensen zoeken via Google als ze iets nodig hebben. En het adverteren heeft resultaat merkt ook meneer Berendts. “laatst nog gaf een klant aan dat hij niet wist wat hij moest organiseren en toen op Google gezocht had naar kinderfeestjes. Hij was zo via een advertentie op de website gekomen, dat leek hem wel leuk en hij heeft gelijk geboekt.” Mond tot mond reclame werkt nog altijd het beste “maar ook als kindjes dan zeggen dat ze ons willen omdat ze eerder bij ons geweest zijn, weten ze vaak de naam niet meer en gaan ouders toch ook via internet zoeken” vult mevrouw Berendts aan.

Wij hopen dat de familie Berendts nog lang mag leven in deze feestjesbubbel en wij zullen ze zo goed mogelijk helpen om aan nieuwe klanten te komen. Heeft u ook interesse in de diensten van Berbar? Bezoek de website van Berbar. Heeft u interesse in onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op via 030 – 266 96 66