Op zoek naar de rebellen: interview met interieurstyliste Debby Koijen

27 October 2017

Debby Koijen is een spontane, tikkeltje rebelse interieurstylist die graag met haar klanten op ontdekkingsreis gaat, om zo hun karakter in een unieke inrichting te vertalen. Sinds zij met MKB ClickService in zee is gegaan, heeft zij haar ware doelgroep weten te bereiken. Nu is zij in staat haar portfolio op te vullen met ontwerpen die echt bij haar visie passen. Als je iets wilt bereiken, moet je ook risico’s nemen. En gewoon dingen doen.

Een reis door je interieur

Tegenwoordig is Debby interieurstylist, maar voorheen werkte zij als stewardess. De wereld ontdekken vind ik heel interessant. Het idee dat ik onderweg was, met elke keer een andere bestemming en dat ik elke keer andere mensen ontmoette. Dat nieuwsgierige in haar vertaalt zich nu nog steeds in haar werk. Net zoals zij een stukje van haar reizen terug heeft laten komen in haar eigen huis, wilde zij graag het karakter van andere mensen in diens interieur vertalen.

Mijn woning vertelt heel veel over mij, er zit echt een verhaal in. Ik vond het een heel mooi idee om dat ook bij anderen te kunnen doen. Het verhaal achter de persoon te laten zien. Hen een echt thuisgevoel te laten ervaren, met een stukje herkenning van zichzelf, en hen bepaalde momenten te laten herbeleven.

Iedereen is uniek en dat wil ik heel graag vertalen, zo vertelt zij, Veel mensen willen iets uit de showroom, maar dan heb je niet iets unieks. Het zegt niets over jou. Het moge duidelijk zijn dat Debby een ware passie heeft voor bijzondere, passende ontwerpen voor elk van haar klanten. Mijn idee is dat ik iets moois aan de klant kan geven, en zij geven mij iets moois. Ik mag doen wat ik leuk vind en waar ik heel erg blij van word.

In het diepe gesprongen

Ondanks deze duidelijke ideeën en sterke gedrevenheid, was het voor Debby lastig te bepalen hoe ze moest beginnen en hoe zij aan opdrachten moest komen. Ik was nog zo zoekende. Ik wist wel wat ik zocht, maar totaal niet hoe ik mezelf zichtbaar moest maken en wat ik precies uit wilde stralen.. Maar één ding was zeker: Ik wil niet meegaan in hoe anderen zich profileren. Ik zoek de rebelse mensen.

Toen zij in contact kwam met MKB ClickService, moest zij wel even nadenken. Uiteindelijk besloot toch gewoon het diepe in te duiken. Het was even een investering, maar Debby realiseerde zich dat ze risico’s moest nemen om haar eerste klanten binnen te halen en haar droom in stand te houden. Je geeft iets, maar je krijgt er iets voor terug. Inmiddels heeft Debby’s stoutmoedigheid zich meer dan terugbetaalt: ze haalt nu dusdanig veel opdrachten binnen, dat zij de klanten letterlijk voor het uitzoeken heeft!

Het resultaat van onze samenwerking

Hoe gaat het nu met Debby’s bedrijf? Alles stroomt, luidt het antwoord, Niet alleen het geld, maar ook mijn energie en creativiteit. Via de statistieken kunnen we zien dat er inderdaad aardig wat kliks worden behaalt. Bovendien vertelt Debby dat zij uit de conversies ook de juiste klanten behaalt. Als je niet de juiste klanten hebt, dan loop je spaak. Dus mijn huidige klanten laten zien wat er daaromheen allemaal gebeurt.

Op het gebied van communicatie is Debby tevens absoluut tevreden. Het is allemaal niet zo zakelijk. We doen wel zaken, maar het is gewoon relaxed. Ik voel me echt thuis bij jullie!

Dat wij een interieurstyliste met een reizigershart een echt thuisgevoel hebben mogen bezorgen, vinden wij natuurlijk enorm leuk om te horen en een succes voor ons allebei! Bekijk hier de landingspagina’s van Debby Koijen. MKB ClickService hoopt de prettige samenwerking nog lang voort te mogen zetten.

Foto: Debby Koijen