Red Mijn Financiën: sociaal ondernemen met succes!

02 November 2018

Een succesvolle onderneming is een groot cadeau. Maar het doorzetten van succes vraagt om risico’s en dappere stappen. Daarom besloot Stephanie van Koeveringe, klant sinds begin 2018 en eigenaar van Fexx Budgetbeheer sinds 2014, de samenwerking aan te gaan met collega-budgetbeheerder Erik Honing. Zo ontstaat er voor hun beide ruimte voor uitbreiding en kunnen zij meer tijd besteden aan hun bijzondere dienstverlening. Wij gingen met van Koeveringe en Honing in gesprek over hun sociale onderneming en de kakelverse samenwerking: “Het klikt goed.”

Een dankbaar beroep

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met schulden. Waar een deel van hen terechtkomt in de schuldsanering, is er een grote groep die hier niet voor in aanmerking komt, maar toch met hoge schulden kampt. Wanneer deze schulden flink zijn, kan het heel moeilijk zijn om het overzicht te behouden en zodoende langzaamaan uit de schulden te raken. Financieel management in de vorm van budgetbeheer is dan een uitkomst. Daarnaast is er een groep mensen die door omstandigheden, bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, moeite hebben met het voeren van hun financiën. In dat geval is budgetbeheer een dienstverlening die juist schulden kan voorkomen.

Stephanie van Koeveringe en Erik Honing zijn beide werkzaam als budgetbeheerder en vormen samen de VOF Red Mijn Financiën. Aan de budgetbeheerder geeft de cliënt alle financiën uit handen, zodat de schulden stap voor stap kunnen worden afbetaald. Van Koeveringe en Honing onderhandelen met schuldeisers en zorgen dat de cliënt voldoende geld heeft om van te leven. Daar komt een hoop bemiddeling bij kijken: “Schuldeisers willen simpelweg dat de rekening wordt betaald. Om dat voor elkaar te krijgen is soms een soepelere regeling nodig. Wij overtuigen de schuldeiser er dan van dat ook hij of zij hier belang bij heeft,” aldus van Koeveringe. De cliënt geeft de volledige financiën uit handen, wat heftig klinkt, maar de moeite waard is. Van Koeveringe: “Men heeft het heel moeilijk en snakt naar hulp. Cliënten zijn heel opgelucht dat wij ze helpen.”

2 voor de prijs van 1

Tot voor kort kenden wij het bedrijf als Fexx Budgetbeheer met van Koeveringe aan het roer. Het werd echter tijd voor een nieuwe stap in de vorm van een compagnon: Erik Honing. “Onze beide eenmanszaken zijn in korte tijd sterk gegroeid. Wij leerden elkaar kennen als collega-budgetcoaches en het klikte erg goed. Door samen te gaan werken onder een VOF kunnen wij enkele werkzaamheden uitbesteden aan onze administratief medewerker en ontstaat er dus ruimte om de groei door te zetten. Erg spannend, maar ook erg leuk,” licht Honing toe.

Een leuke bijkomstigheid van deze samenwerking is Honings ervaring met budgetbeheer voor ZZP’ers. Honing: “ZZP’ers krijgen te maken met specifieke en vooral ook meer financiële administratie. Zo moet men bij het budgetteren rekening houden met vakanties en mogelijke dips in inkomsten. Wanneer je als ZZP’er met schulden kampt of door de bomen het bos niet meer ziet, kan budgetbeheer of budgetcoaching een grote opluchting zijn. Men hoeft zich dan even geen zorgen te maken over de financiële situatie.”

Een voorspoedige samenwerking

Al sinds de ontwikkeling van haar landingspagina’s is van Koeveringe te spreken over onze service: “Ik word vrolijk te woord gestaan, kan terecht met mijn vragen. Men weet wie ik ben als ik bel, waardoor ik me geen nummertje voel. Ik krijg bovendien ongeveer 1/3 van mijn klanten via de landingspagina’s!” In het kader van de nieuwe samenwerking met Honing zullen wij de landingspagina’s kosteloos aanpassen naar de nieuwe bedrijfsstructuur: aanpassingen in de teksten, een extra pagina over Honing. Dergelijke aanpassingen horen bij de service van MKB ClickService!

Klanten als Red Mijn Financiën zijn voor ons een inspiratie. Erg mooi om te zien dat mensen hun passie en skills weten in te zetten voor een dienstverlening die mensen helpt het hoofd boven water te houden. Wij wensen van Koeveringe en Honing veel plezier en succes met dit nieuwe hoofdstuk van hun sociale onderneming!