SpikeX Haarlem: Ondernemen doe je zo

14 January 2019

Fietsen en scooters: niet iets waarmee Omar Boulakhrif veel ervaring had. Toch zag hij potentie in de overname van een fietsenzaak in Haarlem in 2016. Wij spraken Boulakhrif over zijn winkel, SpikeX, en ondernemerschap. Want een ondernemer, dat is hij in hart en nieren: “Al na drie maanden waren we te klein!”

Goede zaken

Sinds 2016 zit fietsen- en scooterzaak SpikeX gevestigd aan de Rijksstraatweg in Haarlem. Een A-locatie, zoals eigenaar Boulakhrif zelf ook zegt: “Het was een buitenkans. Hoewel ik een achtergrond heb ik horeca, zag ik direct potentie in de winkel, mede dankzij de ligging aan een grote doorgaande straat.” En Haarlemmers weten SpikeX absoluut te vinden – de zaken gaan goed. Hoe dat komt? Deskundige monteurs, maar ook: “Wij zijn momenteel de goedkoopste in Haarlem als het gaat om scooterbeurten. Dat vinden mensen natuurlijk ook prettig.”

Zowel fietsers als scooterrijders kunnen bij SpikeX terecht voor een nieuwe tweewieler óf reparatie. Gloednieuwe modellen staan uitgestald in de knusse winkel, waar een losse, welkome sfeer heerst. Ervaren vakmannen heten de klant welkom en bieden een kopje koffie aan. De winkel is niet groot, maar Boulakhrif beschikt over een ruime voorraad in opslag: “Die zet ik in de zomer buiten. Zo zien klanten direct voor welke modellen ze terecht kunnen.”

Een zinvolle samenwerking

Sinds Boulakhrif eind 2017 klant werd bij MKB ClickService, is hij ook online goed vindbaar. En dat is natuurlijk het grootste doel van onze campagnes. Boulakhrif: “De samenwerking met MKB ClickService heeft zin gehad. Ik ben veel beter vindbaar. Maar ook het contact vind ik prettig: ik word op de hoogte gehouden van de statistieken en jullie zijn goed bereikbaar. Ik ben dus zeer tevreden.”

Wij wensen Boulakhrif veel succes bij het runnen van zijn mooie zaak én zijn nieuwe project: een pizzeria. Je bent ondernemer of je bent het niet!