Steun samen met MKB ClickService Stichting ALS

05 April 2017

Vrijdag 16 juni doen onze medewerkers mee met een onderlinge competitie tussen toonaangevende Nederlandse ICT-bedrijven. Dit is een initiatief van ICT Waarborg. De bedrijven strijden een dag lang met elkaar om de ICT Cup. Een mooie manier om teambuilding, netwerken en sport met elkaar te combineren. Deze dag staat in het teken van ALS, een aandoening die al deze mogelijkheden juist wegneemt. 


Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een aandoening aan het zenuwstelsel. Deze dodelijke zenuwspierziekte zorgt ervoor dat signalen uit de hersenen niet aankomen bij de spieren. In Nederland zijn er ongeveer 1500 mensen met deze aandoening. Jaarlijks komen er 500 patiënten bij, maar overlijden er ook 500 aan ALS.
  
Ondanks vele onderzoeken is de oorzaak tot op heden onbekend. Hierdoor is het nog niet mogelijk om een behandeling te ontwikkelen tegen ALS. Vanwege het relatief klein aantal patiënten wordt er geen budget vrijgegeven voor onderzoek. De meeste onderzoeken worden vandaag de dag gefinancierd door donaties en giften aan Stichting ALS.

Wij vinden het erg belangrijk om een bijdrage te leveren aan deze aandoening. Steunt u samen met ons Stichting ALS? Klik hier om te kijken wat u kunt doen.