Swingende resultaten voor Dansstudio SerenaDance

09 May 2018

Blijven groeien is voor bijna alle ondernemers een ambitie. Serena van Dansstudio SerenaDance in Capelle aan den IJssel heeft het aantal leden van haar danslessen behoorlijk zien stijgen sinds haar samenwerking met MKB ClickService. Zodanig zelfs, dat ze voor bepaalde lessen zelfs meer groepen in het leven heeft mogen roepen. Fantastisch natuurlijk! Daar hoorden we graag meer over…

De eerste passen

Het verhaal van SerenaDance begint veel eerder dan de oprichting van de dansstudio in Capelle aan den IJssel zelf. Serena is namelijk al op vroege leeftijd begonnen met stijldansen (zowel ballroom als latin) en heeft hierin jarenlang een florissante danscarrière gehad. “Stijldansen is echt mijn ding, mijn roots,” zo vertelt ze. Na het zien van een dansoptreden van haar oudere zus wist ze het zeker: dat wilde zij ook. Samen met broer en danspartner Rémondo is zij begonnen met danslessen bij De Klerk in Rotterdam. “We waren gelijk verkocht!”

En het bleef niet bij lessen alleen. “We zijn eigenlijk in sneltreinvaart gegroeid,” zegt Serena. Na een overstap van de NDO naar de NADB, onderdeel van het NOC*NSF, zijn ze zelfs begonnen met wedstrijddansen op internationaal niveau. In de loop van hun tijd als amateurdansers zijn Serena en Rémondo 6-voudig Nederlands Jeugdkampioen geworden en hebben ze aan diverse EK’s en WK’s mee mogen doen. “Dat was wel de leukste tijd, die buitenlandse wedstrijden.”

Nadat zij op een gegeven moment waren gestopt, werden zij door hun ‘alma mater’ De Klerk gevraagd de sportklasse les te geven. Toen begon het bij Serena toch weer te kriebelen. “Toen begon ik voor het eerst echt les te geven, ook in dansen. Dat waren echt de eerste tekenen van ‘dit wil ik, dit vind ik leuk’.” Zodra Serena’s oog viel op de ruimte waar nu haar dansstudio zit, voelde het direct als de goede plek. De ruimte bevindt zich op een sportpark, maar omdat dansen niet als sport werd gezien, moest het bestemmingsplan worden gewijzigd en kwam er nog flink wat hard werk bij kijken om de vergunning te verkrijgen. “Het heeft nog wel een tijdje geduurd en was wel even spannend. Maar uiteindelijk is het gelukt.” Op 21 januari 2014 kon de dansstudio haar deuren openen. “Sindsdien zit ik hier! En kan ik dus de danslessen aanbieden die ik graag wil aanbieden, in de avonden en overdag.”

Een groeiend repertoire

In tegenstelling tot de meeste dansscholen in de regio, is het aanbod van SerenaDance heel veelzijdig en uniek. Want wat ooit begon met Zumba alleen is inmiddels uitgebreid met BBB, linedance en maar liefst 10 verschillende stijldansen (ballroom én latin). “Elke dans heeft iets specifieks, iets speciaals. Qua muziek, qua stijl, qua karakter… Ik heb nooit voorkeur gehad voor één bepaalde dans, want ik vind alles wel iets hebben. Ik kan mij in ieder geval in alles inleven.”

Dankzij Serena’s achtergrond genieten alle leden van de dansstudio van kundige instructie en een gezonde dosis enthousiasme. Passie voor het vak zorgt ervoor dat Serena iedereen zulke goede kwaliteit kan bieden. Zeker handig aangezien haar doelgroep behoorlijk divers is: van jong tot oud, van beginner tot gevorderd, en van 1-op-1-les tot groepslessen. Bij SerenaDance kan het allemaal!

Meer online aansleep

Kwaliteit is natuurlijk belangrijk, maar klanten bereiken is misschien nog wel belangrijker. De groei moet ergens vandaan komen. Een goed vindbare website, in de vorm van landingspagina’s van MKB ClickService, heeft daar voor Serena zeker aan bijgedragen. “Mensen kijken natuurlijk veel meer online nu. Ze zitten op hun telefoon of tablet en zoeken. Als je dan bij de bovenste 3 resultaten eindigt, dan zien ze je gewoon gelijk. Ik merk dat het online veel beter is geworden en er veel meer binnenkomt.” Dat betekent dat de studio een heel stuk heeft kunnen groeien.

Een aspect wat Serena tevens als gunstig voor deze groei ervaart, is het feit dat zij zelf kan bepalen wanneer ze welke advertenties online wilt hebben, om zo bepaalde lessen uit te lichten. “Laatst heb ik wat gewisseld, en inderdaad, ineens zie ik een hele groei bij linedance. Ik had één groep en nu een tweede erbij.” Ook kan Serena zo goed inspelen op de vakantieperioden. “Jullie zijn mooi de online opstap. Aan mij om ze te houden. En dit gaat goed! Het gaat nog steeds in een stijgende lijn.”

 

Samen met Serena doen wij een vreugdedansje om zulke swingende resultaten te vieren. We zijn blij dat onze dienstverlening zo veel nieuwe leden bij Serena op de dansvloer heeft gebracht!