Weg met dat plastic! IJsselstein Schoon

11 March 2019

IJsselstein Schoon Het ziet er niet zo goed uit voor het milieu. Het laatste rapport van de IPCC drukt ons even goed op de feiten. En naast klimaatverandering hebben we te maken met de zogenaamde plasticsoep. Wist u dat plastic nooit afbreekt, alleen verbrokkelt tot steeds kleinere stukjes (microplastic)? Dat heeft gevolgen voor mens, dier en milieu.

We gaan natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. MKB ClickService doet daarom mee met IJsselstein Schoon, een opruimactie op 23 maart 2019 waarbij we het gebied rondom de Hollandse IJssel schoonvegen. Samen de handen uit de mouwen steken, want alle kleine beetjes helpen!

Een hondenbaan

Wie ook meedoet met deze actie zijn Alex van Eck en zijn labrador Joy van Enjoy Cleaning Up, partner van IJsselstein Schoon. Joy is getraind om zwerfafval zoals plastic flesjes, blikjes en pakjes drinken te apporteren en doet dat vol enthousiasme. Tijdens wandelingen nemen Alex en Joy dan ook alles wat ze tegenkomen mee, om dit vervolgens in een nabijgelegen prullenbak te deponeren.

Bij andere baasjes en hun honden is dit idee dankzij Alex ook aangeslagen – zogeheten ‘lokale helden’. Daarnaast doet Enjoy Cleaning Up regelmatig mee met schoonmaakevenementen zoals IJsselstein Schoon. Een schone zaak! Doet u ook mee? Schrijf u in voor deelname aan de opruimactie of leer uw trouwe viervoeter zwerfafval op te ruimen. Samen maken we de wereld een stukje schoner.